Solfilmsguiden

Alt, hvad du bør vide om solfilm!

Spørgsmålene om solfilm kan være mange. Er det lovligt at montere solfilm? Hvad koster det at tone ruder med solfilm? Findes der forskellige slags solfilm? Kan man montere solfilm på egen hånd? Hvad indebærer færdigskåret solfilm? Og hvad gør jeg, hvis jeg har fået problemer med min solfilm? Her finder du masser af informationer og vejledninger til, hvordan du monterer en solbeskyttelse i din bil.  De 5 vanligaste frågorna är: De 5 mest gængse spørgsmål er:

1. Er det lovligt at tone ruderne med solfilm?

Ja, det er lovligt. I mange af de europæiske lande er det fuldt ud lovligt at tone ruderne bag ved føreren - faktisk så mørkt, som man ønsker det. Derimod er spejlrefleksioner ikke lovligt på nogen af bilruderne. Læs mere om tonede ruder.

2. Hvad koster det at tone ruderne med solfilm?

Gør du det selv og vælger en aftagelig færdigskåret solfilm, koster det ca. 600-800 kroner, alt afhængigt af antal ruder. Vælger du limfilm af en høj kvalitet, så regn med minimum det dobbelte, ca. 1500 kroner, men så får du også lov til at skære filmen på egen hånd. Skal et bilfirma tone ruderne med en professionel film, skal du regne med en pris fra 3000 kroner og opefter. Læs mere om de forskellige solbeskyttelser.

3. Hvilken toningsgrad skal jeg vælge på solfilmen?

Uanset hvilken toningsgrad du vælger, får du altid en god reduktion af både varme- og IR-stråling. Vælg derfor toningsgraden på din solfilm ud fra, hvilket indsyn du vil have i bilen, og hvilket udseende du vil have på bilen. Er du nervøs for, at kørslen i vintermørket skal blive påvirket, så vælg en aftagelig solfilm. Læs mere om toningsgrader.

4. Er det svært selv at montere solfilmen?

Nej, det er ikke svært at montere solfilmen på egen hånd, hvis du vælger en aftagelig, færdigskåret solfilm. En sådan type solfilm kræver ingen forhåndsviden eller specialværktøjer. Det er nok, at du er handy og lidt nøjagtig. Vælger du en limbaseret solfilm, skal du være kyndig og have en del specialværktøjer for at få et succesfuldt resultat. Læs mere, om hvordan man monterer solfilm.

5. Kan man rulle ruderne ned?

Ja, det kan man. En aftagelig, limfri solfilm som f.eks. EVOFILM® sidder lige så godt på ruden som en almindelig limfilm, så du kan rulle ruderne op og ned som sædvanligt. Det kan måske lyde som et mærkeligt spørgsmål for en del kyndige personer, men har man testet at tone ruderne med plexiglaspanel og tænkt, at man ikke kan rulle ruderne op og ned, vil man oftest gerne være sikker, inden man tester en anden solbeskyttelse til sin bil. Læs mere om EVOFILM's færdigskåret solfilm.


solbeskyttelse bil

Solbeskyttelse til din bil?

Hvordan du vælger solbeskyttelse til din bil, hvilke forskellige alternativer der findes, og hvad det koster.

tonede ruder

Tonede ruder

Alt, hvad du altid gerne har villet vide om solfilm og tonede ruder, men aldrig har turdet spørge om.


montage solfilm

Montering af solfilm

Tjek, hvordan fagmænd monterer solfilm, og hvordan man løser de mest gængse problemer.

FAQ Evofilm

FAQ EVOFILM

Her har vi samlet de mest gængse spørgsmål om vores solfilm EVOFILM®.


bilens årsmodel

Bilens årsmodel

Hvad er forskellen på årsmodel, modelår og bilår?

FAQ Evofilm

Matrixpunkter

Hvad er matrixpunkter, sorte prikker, og hvorfor findes de på bilens ruder?