Montage af solfilm

Monter EVOFILM solfilm

Solfilm fra EVOFILM® er en højkvalitativ færdigskåret solfilm til at tone alle bilruder. Med EVOFILM® solfilm bliver det nemt selv at tone ruderne på bilen, endda til en rimelig pris. Her viser vi dig fremgangsmåden.

Installationsvejledningen til montering af EVOFILM kan læses, downloades eller printes her. Installationsvejledningen  findes på svensk, dansk, finsk, norsk, hollandsk, fransk, engelsk, polsk, tjekkisk, italiensk, tysk, spansk, portugisisk, græsk, ungarsk og arabisk. Installationsvideoer på de forskellige sprog Installationsvideoer på de forskellige sprog kan findes her.


Video 1 Installation af EVOFILM solfilm på faste vinduer

Sådan installerer du EVOFILM solfilm på faste bilruder.


Video 2 Installation af EVOFILM solfilm på ruder i bildøre

Sådan monterer du EVOFILM solfilm på ruder i bildøre.


Montering af solfilm - Professionelle tips & tricks

At montere solfilm behøver ikke at være så svært. Her får du vores bedste tips og tricks, så du lykkes med monteringen af din solfilm.

At montere solfilm kan være både enkelt og kompliceret. En limfri færdigskåret solfilm kræver ingen større forhåndsviden eller særskilt  værktøj, hvis du skal have et godt resultat. Skal du montere en limmonteret solfilm, og har du aldrig gjort det før, bør du få hjælp af en fagperson og være forberedt på, at det bliver bedre næste gang ;) Her har vi samlet vores bedste tips til, hvordan du lykkes med monteringen af solfilm


Professionelle tips til montering af solfilm

Når du skal opnå et succesfuldt resultat er det vigtigste at arbejde roligt og metodisk. Mæt, udhvilet og uden tidspres er vores bedste tip!

1. Anvend varmt vand

Anvend varm vand. Jo koldere det er udenfor, desto varmere vand skal du anvende. Ruden skal ikke være iskold, når du monterer solfilmen. Almindeligt vand fungerer oftest godt, mens meget kalkholdigt vand kan resultere i små hvide prikker, når filmen er tør. Anvend destilleret vand hvis du vil være helt sikker på et perfekt resultat. For meget opvaskemiddel kan også resultere i små hvide prikker, når filmen er blevet tør. Overdosér derfor ikke opløsningsmiddel. 4-6 dråber/liter.

2.  Rengøring med T-rød

En absolut ren rude er det vigtigste for et godt slutresultat. Begynd gerne rengøringen med sprit (f.eks. T-rød) og en blød svamp. Tør den ren med et stykke sæbefrit stof, f.eks. en mikrofiberklud. Spray ruden med monteringsvæske og fjern vandet med en almindelig vinduesgummiskraber som den sidste ting. Så er ruden absolut renset for partikler, inden du begynder monteringen.

4. Spray ydersiden af filmen

Kør aldrig skraberen over uden væske på filmen. Spray rigeligt med væske på filmens yderside hver gang, inden du begynder at fjerne væsken under filmen. Kør skraberen med overlappende drag og pres ikke for hårdt med skraberen, hvilket kan skade filmen.

5. Hav tålmodighed

Montér ikke solfilmen ved +20 grader eller under +4 grader (frostgrader). Lad filmen tørre ordentligt, inden du begynder rengøringen eller kører ruderne ned. Lad den tørre, helst i garage, i mindst 24-48 timer, inden du anvender bilen og tænk på, at det kan tage op til en uge, inden det tørrer ordentligt. Jo koldere, desto længere er tørretiden.


Montering af aftagelig færdigskåret solfilm

Sådan monterer du en aftagelig limfri færdigskåret solfilm f.eks. EVOFILM® En detaljeret montageinstruktion og monteringsskraber medfølger, når du bestiller EVOFILM®

montera solfilm rengöring

1. Gør ruderne rene for fedt og snavs.  

montera solfilm blanda vätska

2. Bland vandet med sæbe i en sprayflaske

montera solfilm spraya filmen

3. Spray ruden og filmen ordentligt med væsken.

montera solfilm passa in filmen

4. Sæt filmen på ruden og justér den.

montera solfilm pressa ut vätskan

5.  Skrab alt vandet væk mellem ruden og filmen. Færdig!

montera solfilm låt torka 24h

6. Lad filmen tørre mindst 24 timer inden rengøring/nedrulning.


Problem med Solfilm?

Alle problemer med solfilm. uanset type af solfilm, afhænger i 99,9% af tilfældene en dårlig montering. Har du monteret en aftagelig og limfri solfilm, kan problemet løses meget nemt. Tag filmen af og gør det om, efter at have læst montageanvisningen nøjagtigt, gerne to gange. Har du sat en limmonteret solfilm på, og filmen er tør, er det vældigt svært at korrigere problemet efterfølgende. Her bør du konsultere en fagmand eller gøre det om igen.

problem med solfilm? kolla vår proffsguide

Solfilmen passer ikke

Hvis du har bestilt færdigskåret solfilm, skal den selvfølgelig passe til ruden på din bil, men vil du af en eller anden grund tilskære filmen, så  bør du anvende en rustfri barberkniv. Hvis du skal skære solfilmen mod glasset, så skær varsomt, så knivbladet ikke revner glasset.

Solfilmen løsner sig

Solfilmen kan løsne sig, hvis du ikke har formået at presse alt vandet ud mellem solfilmen og ruden. Det bevirker, at solfilmen ikke kan sætte sig ordentligt fast, eller at den ikke har fået lov til at tørre ordentligt, inden du kørte ruderne ned. Uanset årsagen er problemet let at løse. Tag hele solfilmen af, tør ruden og montér solfilmen på korrekt vis. Tænk på at montere solfilmen 2 mm under kanten på ruderne, som skal køres ned, så den ikke stikker op og støder mod listen, når du kører ruden op.

Der forekommer at være små hvide prikker på solfilmen

Hvis du kan se små hvide prikker på ruden ude fra bilen, når solfilmen er tør, skyldes det, at støv har fæstnet sig på filmen, eller at vandet, du har anvendt, er for kalkholdigt. En anden mulighed kan være, at du har haft for meget opvaskemiddel i vandet. Uanset årsagen er problemet nemt at løse. Tag hele filmen af, gør ruden ren uden filmen og montér den igen på korrekt vis. Anvend destilleret vand og 4-6 dråber opvaskemiddel per liter vand.

Luftbobler på solfilmen

Visse mindre bobler kan forsvinde af sig selv, når solfilmen er tørret ind, men det er vigtigt, at du fjerner alle luftbobler, når du monterer filmen. Glem ikke at tjekke filmen fra ydersiden af vinduet. Opstår der en boble i solfilmen inden for 24 timer, kan du prøve at spraye filmen og fjerne/presse/arbejde boblerne ud mod kanten af filmen. Er filmen tørret ind, så prik ikke hul på boblen og forsøg ej heller at skære i den med et barberblad, uden at tage hele filmen af. Gør ruden reb og montér solfilmen på ny.

EVOFILM® som solbeskyttelse

EVOFILM® er en limfri og aftagelig solfilm af højeste kvalitet med en rigtig god beskyttelse mod UV- og IR-stråling. EVOFILM® er let at montere med et succesfuldt resultat uden forhåndsviden eller specialværktøjer. EVOFILM® leveres færdigskåret til alle bilmodeller, hvilket giver en hurtig og enkel montering.

Pris fra 169 kroner.

Solfilm EVOFILM®