FAQ EVOFILM

Alt om vores solfilm EVOFILM


De 5 mest almindelige spørgsmål er:

1. Er det lovligt at tone ruderne med solfilm?

Ja det er lovligt. I Sverige er det lovligt at tone ruderne bag føreren så mørke, man ønsker. Spejlfilm er dog ikke lovligt på nogen rude på bilen. Læs mere om love og regler for solfilm på biler.

2. Hvor meget koster det at tone ruderne med solfilm?

Gør du selv arbejdet og vælger en aftagelig forskåret solfilm, koster det omkring 600-800 DKK afhængig af antallet af ruder. Vælger du klæbefolie af høj kvalitet, skal du regne med mindst det dobbelte, omkring 1.500 DKK, men så skal du som regel selv klippe filmen. Skulle et bilplejefirma tone ruderne med professionel film, kan du regne med en pris fra 3.000 DKK og opefter. Læs mere om forskellige solbeskyttelse.

3. Hvilken grad af toning skal jeg vælge til solfilmen?

Uanset hvilken grad af toning du vælger, har du altid en god reduktion af både varme og IR-stråling. Vælg derfor grad af toning på din solfilm ud fra den synlighed i den bil, du ønsker, og det udseende, du ønsker, at bilen skal have. Hvis du er bekymret for, at kørsel i vintermørke bliver påvirket, så vælg en aftagelig solfilm, som du nemt kan fjerne, når du vil. Læs mere om toning af ruder.

4. Er det svært at installere solfilm selv?

Nej, det er ikke svært at montere solfilm selv, hvis du vælger en aftagelig forskåret solfilm. Denne type solfilm kræver ingen forudgående viden eller specialværktøj. Det er nok, at du generelt er handy og lidt præcis. Vælger du en klæbebaseret solfilm, skal du være vidende og have nogle specielle værktøjer for at få et vellykket resultat. Læs mere om hvordan du monterer solfilm.

5. Kan vinduerne skrues ned?

Ja du kan. En aftagelig ikke-klæbende solfilm som f.eks EVOFILM® sidder lige så godt på ruden som almindelig klæbefolie, så du kan skrue op og ned af ruderne som normalt. Det lyder måske som et mærkeligt spørgsmål for nogle kyndige mennesker, men hvis du har prøvet at tone ruderne med plexiglaspanel og opdaget, at du ikke kan skrue ruderne, vil du ofte være sikker, før du prøver en anden metode til solafskærmning til din bil. Læs mere om EVOFILM forskåret solfilm.


Andre ofte stillede spørgsmål

Hvor lang er leveringstiden hos EVOFILM?

Vi afsender normalt din ordre inden for 1-3 arbejdsdage efter modtagelse og godkendelse af din ordre. Alle ordrer produceres efter ordre på skift. I højsæsonen april til august kan leveringstiden blive lidt forlænget. Ønsker du at ændre din ordre, skal du gøre det inden for 24 timer. Herefter er ordren bindende og kan ikke ændres. Læs vores købsbetingelser.

Hvilke garantier har EVOFILM?

EVOFILM® har 5 års garanti på farveægthed, mod revner og krakelering af solfilmen. Alle garantier følger naturligvis med bilen også ved overdragelse. Læs mere om vores garantier

Hvordan monterer jeg EVOFILM?

Det er nemt at montere EVOFILM® selvom du ikke har erfaring med solfilm, så længe du er omhyggelig og arbejder metodisk. Hvis det går galt, skal du bare fjerne solfilmen og lave om, fordi den er klæbefri. Ingen risiko for bobler og folder. Der medfølger altid en overskuelig monteringsvejledning og vi har også gode videoer, der viser hvordan man installerer EVOFILM. Læs mere om hvordan du monterer EVOFILM.

Kan du sætte EVOFILM på fabriksfarvede ruder?

Ja, det er fuldt ud muligt at sætte EVOFILM på fabriksfarvede ruder. Det er endda det, så vi anbefaler, at du gør det, fordi fabrikstonede ruder kun er farvet glas, dvs. de giver ingen beskyttelse mod hverken UV- eller IR-stråling. Monterer du solfilm på fabriksfarvet glas, får du god beskyttelse mod både varme og stråling. Bemærk, at der ikke er nogen standard for fabriksfarvet glas, dvs. at det ikke er muligt at sige, at "jeg vil have samme farvetone på filmen, som allerede er i glasset", men det skal afgøres fra sag til sag. Hvis du er usikker på, hvilken film du skal købe, så bestil gratis Vareprøver af vores solfilm, før du afgiver din ordre.

Hvad gør jeg, hvis EVOFILM ikke passer til mine bilruder?

Det første du skal gøre, hvis du ser, at den solfilm, du har modtaget, ikke passer til ruderne på din bil, er nøje at tjekke, at du har bestilt solfilm til den korrekte bil og årsmodel. Tjek gerne din bils årgang og karrosserimodel i Køretøjsregistret. Husk, at en bil af samme modelår kan fås i to forskellige designs, hvis producenten har foretaget en modelændring i løbet af det år. Læs mere om karosseri og årsmodeller. Hvis du har bestilt den forkerte solfilm til din bil, kan du bestille et nyt sæt til en stærkt nedsat pris gennem vores unikke Fejlbestillingsgaranti. Hvis du har bestilt den rigtige solfilm til din bil, og den stadig ikke passer perfekt, skal du selvfølgelig klage så vi kan rette til fejlen.

Kan jeg fortryde mit køb af EVOFILM?

Nej. Forskåret solfilm er et såkaldt fremstillet produkt, dvs. at den er specialfremstillet på bestilling til et bestemt formål. Så gælder fortrydelsesretten ikke efter fjernaftaleloven. Vi tilbyder derfor i stedet som det eneste solfilmselskab i verden en unik Genkøbsgaranti, hvor vi køber din solfilm tilbage til en prisnedsættelse. Læs altid vores handelsbetingelser og vores garantier, før du bestiller. Hvis du vil bruge tilbagekøbsgarantien, kan du gøre det her.


Produktspørgsmål

Hvad er EVOFILM®?

EVOFILM® er en klæbefri aftagelig solfilm af høj kvalitet til biler. EVOFILM® er lavet af blød PVC (i modsætning til traditionel solfilm, klæbende film, som er lavet af hård PVC), hvilket gør den ufølsom over for bøjninger og folder. Fordi EVOFILM er klæbefri, er den nem at installere selv uden forudgående viden. Læs mere om EVOFILM

Fås EVOFILM® færdigskåret til alle bilmodeller?

Ja EVOFILM er færdigklippet til næsten alle verdens bilmodeller, også til nogle rigtig gamle bilmodeller. I butikken finder du et udvalg af de mest almindelige og populære modeller. Finder du ikke din bilmodel i butikken, så tøv ikke med at sende os en forespørgsel. Bemærk dog at vi ikke leverer solfilm til lastbiler, gravemaskiner, traktorer, campingvogne, autocampere, både men kun til personbiler.

Hvor god solbeskyttelse er EVOFILM®?

EVOFILM® er en solfilm af højeste kvalitet, der giver dig en rigtig god beskyttelse mod solstråling. Med EVOFILM® kan du reducere solens UV- og IR-stråling med op til 99% afhængig af hvilken film og toningsgrad du vælger. Læs mere om EVOFILM 

Kan du se, selv når det er mørkt, hvis du har EVOFILM på din bil?

Selvfølgelig, ellers ville det være totalt livsfarligt at sætte solfilm på din bil. Selvfølgelig bliver det mørkere i bakspejlene om natten, når man har solfilm monteret på bilen, men det kræver ikke meget lys, fx fra bilens baglygter, fra gadelygter eller fra andre biler for at give godt synlighed, hvis du bruger EVOFILM. Se et eksempel på EVO95 monteret på en bil.

Kan du sætte EVOFILM på et opvarmet vindue?

Ja, det er fuldt ud muligt at sætte EVOFILM® på et opvarmet vindue. Det vigtigste man skal huske på, når man toner opvarmede ruder med solfilm, udover ikke at beskadige varmespiralerne, når man trækker monteringsvæsken ud med en skraber, er ikke at tænde for varmen i et par dage efter montering af filmen, så at den først kan tørre ind og sætte sig ordentligt fast.

Kan du sætte EVOFILM® på almindelige vinduer?

Nej. Vi anbefaler ikke, at EVOFILM monteres på ejendommens vinduer. EVOFILM kan heller ikke monteres på plexiglasvinduer, fx i campingvogne, autocampere, både, sommerhuse mv.

Er det farligt, hvis min hund eller mine børn slikker på EVOFILM®?

EVOFILM® er produceret af blødt PVC, dvs. blød plast, og præcis som med al andet plast, bør man hverken slikke, suge eller bide på den, men små børn og hunde gør som bekendt ikke altid, som de skal. Derfor er det trygt at vide, at EVOFILM® er certificeret inden for EU's regelsæt REACH, der dækker beskyttelsen mod farlige kemikalier og af EN71-3, der dækker beskyttelsen mod migration af skadelige stoffer, hvilket er det samme regelsæt, der anvendes til f.eks. legetøj. Så et slik eller to på ruden gør ingen skade, men hvis vovsen formår at løsne solfilmen, og den har tygget den halve film i sig, bør man selvfølgelig kontakte dyrlægen..