FAQ EVOFILM

Spørgsmål & svar om vores solfilm

Her finder du svarene på de fleste spørgsmål om vores solfilm EVOFILM®. Finder du ikke svaret på dine spørgsmål, så kontakt os meget gerne.

EVOFILM® er ikke en traditionel lim-solfilm, men derimod en aftagelig solfilm. Det er klart, at man undrer sig over, hvordan det fungerer, hvis man aldrig tidligere har monteret solfilm, eller hvis man måske tidligere har haft problemer med at montere almindelig solfilm. Her finder du svarene på de mest almindelige spørgsmål om EVOFILM®.

EVOFILM solfilm færdigskåret til alle bilar

Almindelige spørgsmål

Kan man rulle ruderne ned, når man monterer EVOFILM®?

Ja, hvis den er korrekt monteret, er det intet problem at rulle ruderne op og ned som normalt. EVOFILM® sidder klistret ind mod ruden, trods det at det er en limfri solfilm.

Hvilken toningsgrad skal jeg vælge på EVOFILM®?

Uanset hvilken toningsgrad du vælger på EVOFILM®, får du altid en god varmereduktion og et godt udsyn, selv ved natkørsel. Vælg derfor toningsgraden ud fra, hvilket udseende du vil have på bilen, og hvilket indsyn i bilen du vil have eller har brug for. En toningsgrad over 75% giver helt sorte ruder - "limolooket" - og intet indsyn i bilen. Toningsgrader under 75% giver indtryk af, at bilen har tonede ruder, men har et vist indsyn. Toningsgrader under 50% er "gennemsigtige" og giver et mere diskret udseende med et godt indsyn. Læs mere om toningsgrader på EVOFILM.

Er det lovligt at anvende EVOFILM®?

Ja. I de fleste europæiske lande er det lovligt at tone ruderne bag ved føreren, faktisk så mørkt, som man ønsker det. Læs mere om reglerne for tonede ruder.

Kan man se ud, selv når det er mørkt, hvis man kører med EVOFILM®?

Naturligvis, ellers ville det være livsfarligt at montere solfilm i sin bil. Selvfølgelig bliver det mørkere i spejlene ved nattetid, når man har monteret solfilm på bilen, men der kræves ikke meget lys, f.eks. fra bilens baglygter, fra gadelygter eller fra andre biler for at give et godt udsyn, hvis du anvender EVOFILM®.

Hvordan monterer jeg EVOFILM®?

Det er let at montere EVOFILM®, selv hvis du ikke har nogen erfaring med solfilm, blot du er omhyggelig og arbejder metodisk. Spray ruden og filmen med monteringsvæske. Placér den færdigskårede solfilm på ruden og justér. Fjern dernæst alt vandet mellem ruden og filmen ved hjælp af den medfølgende monteringsskraber. Går det galt, kan du blot fjerne solfilmen og gøre det om igen - uden risiko for bobler og folder. Værktøj til monteringen og en tydelig monteringsanvisning medfølger altid. Læs mere om, hvordan du monterer EVOFILM.

Er det lovligt at anvende EVOFILM®?

Ja. I de fleste europæiske lande er det lovligt at tone ruderne bag ved føreren, faktisk så mørkt, som man ønsker det. Læs mere om reglerne for tonede ruder.


Produktspørgsmål

Hvad er EVOFILM®?

EVOFILM® er en aftagelig solfilm af høj kvalitet. EVOFILM® er produceret i blødt PVC, hvilket gør solfilmen helt ufølsom over for bøjninger og folder, hvorfor den er nem at montere, selv uden forhåndsviden.

Hvorfor skal jeg vælge EVOFILM®?

EVOFILM® er perfekt til dig, som vil tone ruderne på din bil til en rimelig pris, men savner viden om, hvordan man monterer solfilm. Eftersom EVOFILM® altid leveres færdigskåret til formen på ruderne til lige netop din bilmodel, sparer du også meget tid og besvær med selv at forsøge at skære solfilmen til.

Hvor god en solbeskyttelse er EVOFILM®?

EVOFILM® er en solfilm af allerhøjeste kvalitet, som giver dig en meget god beskyttelse mod solen. Med EVOFILM® kan du reducere solens UV- og IR-stråler med helt op til 80-90%, alt afhængigt af hvilken film og toningsgrad du vælger.

Hvilke garantier leveres der med EVOFILM®?

EVOFILM® tilbyder 5 års garanti på farveægthed, mod dannelse af sprækker og krakelering af solfilmen. Alle garantier følger selvfølgelig med bilen, selv hvis bilen overdrages til en ny ejer.

Fås EVOFILM® færdigskåret til alle bilmodeller?

Ja, EVOFILM® kan leveres færdigskåret til næsten alverdens bilmodeller, selv til en del rigtig gamle årsmodeller. Vi opdaterer hele tiden sortimentet af bil- og årsmodeller, men finder du ikke din bilmodel i vores webshop, så tøv ikke med at kontakte os direkte.

Kan man montere EVOFILM® på en opvarmet rude?

Ja, det kan sagtens lade sig gøre at montere EVOFILM® på en opvarmet rude. Det vigtigste, man skal tænke på, når man toner opvarmede ruder med solfilm, udover ikke at skade varmelinjerne, når man fjerner montagevæsken med en skraber, er ikke at tænde varmen et par dage efter monteringen. Solfilmen skal have lov til at tørre og fæstne sig.

Er det farligt, hvis min hund eller mine børn slikker på EVOFILM®?

EVOFILM® er produceret af blødt PVC, dvs. blød plast, og præcis som med al andet plast, bør man hverken slikke, suge eller bide på den, men små børn og hunde gør som bekendt ikke altid, som de skal. Derfor er det trygt at vide, at EVOFILM® er certificeret inden for EU's regelsæt REACH, der dækker beskyttelsen mod farlige kemikalier og af EN71-3, der dækker beskyttelsen mod migration af skadelige stoffer, hvilket er det samme regelsæt, der anvendes til f.eks. legetøj. Så et slik eller to på ruden gør ingen skade, men hvis vovsen formår at løsne solfilmen, og den har tygget den halve film i sig, bør man selvfølgelig kontakte dyrlægen..


Spørgsmål vedr. køb

Hvad koster EVOFILM®?

EVOFILM® koster fra 199 kroner for en færdigskåret kant til forruden til 1198 kroner for en komplet bil med færdigskåret solfilm til 5-7 bagruder og to fordøre. Monteringsanvisning og monteringsværktøj medfølger altid.

Hvor lang leveringstid er der på EVOFILM®?

Normalt sender vi din ordre inden for 2-4 arbejdsdage, gældende fra den dato, hvor vi har modtaget og godkendt din bestilling. Alle ordrer produceres efter bestilling, men en stor del af bestsellerne er klar til at blive sendt med det samme. I højsæsonen april-juli kan leveringstiden blive forlænget. Har du travlt, så kontakt os gerne direkte, for så kan vi oftest løse det allerede samme dag.

Hvad gør jeg, hvis EVOFILM® ikke passer til mine bilruder?

Bemærker du, at solfilmen ikke passer til ruderne på din bil, skal du først og fremmest kontrollere, om du har bestilt solfilm til den rigtige bil- og årsmodel. Tænk på, at en bil af samme årsmodel kan findes i to forskellige varianter, hvis producenten har gennemført en modelændring i det indeværende år. Hvis du har bestilt den rigtige solfilm, og den stadig ikke passer perfekt, skal du selvfølgelig kontakte os, så vi kan få rettet op på fejlen.

Kan jeg fortryde mit køb af EVOFILM®?

Færdigskåret solfilm er et såkaldt kundetilpasset produkt, dvs. at den er specialfabrikeret på bestilling til et specifikt formål. Der gælder ingen fortrydelsesret i henhold til købeloven, da dette betegnes som et specialprodukt. Vi tilbyder derfor i stedet en efterkøbsgaranti, så vi tilbagekøber din solfilm mod et afslag på prisen. Hvis du har bestilt solfilm og fortryder, så kontakt os. Vi finder altid en løsning, der gør, at du trods alt bliver glad i sidste ende.

Øvrige spørgsmål

Kan jeg montere EVOFILM® på almindelige ruder?

Det er helt fint at montere EVOFILM® på almindelige ruder, hvis man vil reducere sollyset og varmestrålingen eller indsynet. Vær dog opmærksom på, at denne type af indvendigt monteret solbeskyttelsesfilm IKKE må anvendes på ruder, som er gasfyldte, eller som har energiglas. Disse typer af vinduer er designet til at slippe solvarmen igennem. Hvis man monterer en indvendig solbeskyttelsesfilm på sådanne vinduer, er der en risiko for, at varmen indkapsles i glasset, og det risikerer til sidst at sprænge. Kontakt os eller din lokale glasmester for nærmere information.